Magamról

Saját fotó
Budapest, Hungary
Kedves Olvasó! Jelenleg kisbabáimmal szabadságon vagyok, csak ritkán tudok válaszolni a levelekre! Sürgős esetben fordulj(on) azonnal személyesen szakemberhez. Meleg szívvel ajánlom kollégáimat a Budapest Dental Fogászaton: www.budapestdental.hu Dr. Pattogató Rita a nevem, 1997-ben végeztem a SOTE Fogorvostudományi Karán. Először Fog- és Szájbetegségekből, majd Konzerváló Fogászat és Fogpótlástan szakirányból szereztem szakvizsgát. Jelenleg Fogszabályozás rezidens vagyok, azaz ebben a szakirányban tanulok tovább. Szeretem a szakmámat és az embereket, szívesen segítek fogas kérdésekben, ha épp az adott kérdésre tudom a választ (sajnos nem tudom mindenre...). Nem célja ennek a weboldalnak, hogy más fogorvosok munkáiról véleményt alkossak, az ilyen jellegű levelekre nem válaszolok. Elsősorban abban szeretnék segíteni, hogy biztonságosabb érzés legyen elkezdeni egy fogászati kezelést. Úgy vettem észre, több információ birtokában a betegek bátrabban ülnek be a fogorvosi székbe, könnyebb és gyorsabb lesz a kezelés. Manapság olyan komoly a technikai fejlődés a fogászat területén, hogy szerintem érdemes több infót beszerezni a biztonságos döntéshez.

2011. szeptember 20., kedd

Hogyan húzza ki a a fogorvos ha a fog letört?

"Mit csinál a fogorvos akkor ha már nincs korona rész, akkor mibe ,,kapaszkodik" a fogójával ? FEl kell az ínyemet vágni hogy ,,fogási pontot" találjon ? Gondolom ez a fájhat........"

A fogcsonk eltávolítása csonkonként más és más. Létezik gyökérfogó, luxátor, speciális emelő eszközök, melyek mind azt szolgálják, hogy a gyökeret úgy el lehessen távolítani, hogy ne kelljen vágni és ne kelljen a csontot vésni vagy fúrni sem. Egy ügyes szájsebész jó eszközökkel csodákra képes!

Ha nincs más lehetőség, az orvos valóban lebenyt készít, ezt feltárásnak hívjuk és ilyen módon próbálja meg eltávolítani a gyökeret. Maga a műtét ebben az esetben sem fáj, hiszen az érzéstelenítés épp ezt a célt szolgálja, inkább a gyógyulás lassabb, hiszen nagyobb csontdefektus keletkezik.

Minél inkább előre trenírozza magát, hogy egy kezelés fájni fog – sajnos az annál inkább meg is tud valósulni, a tudat érdekes dolgokra képes. Próbáljon meg orvosával beszélni, benne megbízni, a bizalom csodákra képes, egészen jó fájdalomcsillapító.

Ha bízik a homeopátiában, Arnika C30 szedhető a foghúzás elött és után egy két napig, a fájdalom és a vérzés is kisebb lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése