Magamról

Saját fotó
Budapest, Hungary
Kedves Olvasó! Jelenleg kisbabáimmal szabadságon vagyok, csak ritkán tudok válaszolni a levelekre! Sürgős esetben fordulj(on) azonnal személyesen szakemberhez. Meleg szívvel ajánlom kollégáimat a Budapest Dental Fogászaton: www.budapestdental.hu Dr. Pattogató Rita a nevem, 1997-ben végeztem a SOTE Fogorvostudományi Karán. Először Fog- és Szájbetegségekből, majd Konzerváló Fogászat és Fogpótlástan szakirányból szereztem szakvizsgát. Jelenleg Fogszabályozás rezidens vagyok, azaz ebben a szakirányban tanulok tovább. Szeretem a szakmámat és az embereket, szívesen segítek fogas kérdésekben, ha épp az adott kérdésre tudom a választ (sajnos nem tudom mindenre...). Nem célja ennek a weboldalnak, hogy más fogorvosok munkáiról véleményt alkossak, az ilyen jellegű levelekre nem válaszolok. Elsősorban abban szeretnék segíteni, hogy biztonságosabb érzés legyen elkezdeni egy fogászati kezelést. Úgy vettem észre, több információ birtokában a betegek bátrabban ülnek be a fogorvosi székbe, könnyebb és gyorsabb lesz a kezelés. Manapság olyan komoly a technikai fejlődés a fogászat területén, hogy szerintem érdemes több infót beszerezni a biztonságos döntéshez.

2011. március 4., péntek

Fogpótlás árak - fogászati árak

„Üdvözlöm,azzal a kérdéssel fordulnék önhöz hogy nekem 2 db fogamat huztak ki a mai nap, de szeretném öket pótolni,mennyi időnek kell eltelnie, ahhoz hogy ez lehetséges legyen? A másik kérdésem hogy melyik a legolcsobb ellátás ebben az esetben és mennyibe kerül ugy körübekül?! várom a válaszát köszönettel n. mária”

A fogeltávolítás után általában 6-8 hetet szükséges várni, hogy hídpótlást lehessen készíteni. A szükséges várakozási idő azonban nagyban függ az eltávolított fogak állapotától, a csontban levő esetleges gyulladásos terület nagyságától, a gyökerek hosszától, stb.

Amennyiben a két kihúzott fog elött és mögött van egy-egy tartófognak alkalmas fog, úgy hídpótlást lehet készíteni. Amennyiben hídra nincs lehetőség, úgy implantátum, vagy valamilyen rendszerű kivehető fogpótlás jön szóba. Ezek árát szájvizsgálat és röntgenfelvétel nélkül sajnos nem tudom meghatározni, hiszen rengeteg különféle variáció létezik.

Amennyiben az első eset áll fent és a 2 fog pótlására egy 4 tagú hídpótlás (tartófog-foghiány-foghiány-tartófog) készíthető, úgy ennek ára rendelőnkben fémkerámia koronákkal a következő:

kezelés kód

Fogászati kezelés

kezelés egysége

kezelés ára

db

teljes ár

KV

Fémkerámia korona (nikkelmentes)

korona

35 000 Ft

4

140 000 Ft

Ugyanez az eset, pantograph technikával készített cirkon kerámia koronákkal:

kezelés kód

Fogászati kezelés

kezelés egysége

kezelés ára

db

teljes ár

ZZK

Zirkonzahn® cirkonkorona (pantograph)

korona

49 000 Ft

4

196 000 Ft

Vagy cirkonkoronák CAD-CAM technikával elkészítve:

kezelés kód

Fogászati kezelés

kezelés egysége

kezelés ára

db

teljes ár

ZZCK

Zirkonzahn® cirkonkorona (cad-cam)

korona

59 000 Ft

4

236 000 Ft

Konkrét kezelési terv és árajánlat készítéséhez személyes állapotfelmérés szükséges. Ennek díja rendelőnkben:

kezelés kód

Fogászati kezelés

kezelés egysége

kezelés ára

STA

Statusfelvétel, kezelési terv

-

alkalom

2 500 Ft

RTGP

Panoráma röntgenfelvétel

Státuszfelvételhez (első)

db

4 500 Ft

Remélem segítik Önt a fenti információk. Amennyiben további kérdése merül fel, keressen minket bátran, szívesen segítünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése