Magamról

Saját fotó
Budapest, Hungary
Kedves Olvasó! Jelenleg kisbabáimmal szabadságon vagyok, csak ritkán tudok válaszolni a levelekre! Sürgős esetben fordulj(on) azonnal személyesen szakemberhez. Meleg szívvel ajánlom kollégáimat a Budapest Dental Fogászaton: www.budapestdental.hu Dr. Pattogató Rita a nevem, 1997-ben végeztem a SOTE Fogorvostudományi Karán. Először Fog- és Szájbetegségekből, majd Konzerváló Fogászat és Fogpótlástan szakirányból szereztem szakvizsgát. Jelenleg Fogszabályozás rezidens vagyok, azaz ebben a szakirányban tanulok tovább. Szeretem a szakmámat és az embereket, szívesen segítek fogas kérdésekben, ha épp az adott kérdésre tudom a választ (sajnos nem tudom mindenre...). Nem célja ennek a weboldalnak, hogy más fogorvosok munkáiról véleményt alkossak, az ilyen jellegű levelekre nem válaszolok. Elsősorban abban szeretnék segíteni, hogy biztonságosabb érzés legyen elkezdeni egy fogászati kezelést. Úgy vettem észre, több információ birtokában a betegek bátrabban ülnek be a fogorvosi székbe, könnyebb és gyorsabb lesz a kezelés. Manapság olyan komoly a technikai fejlődés a fogászat területén, hogy szerintem érdemes több infót beszerezni a biztonságos döntéshez.

2011. március 18., péntek

Fogászati árak - fogfehérítés, fogtömés

„Tisztelt doktornő!
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy tegyük fel hogy a felső fogívemet szeretném fehéríttetni ezzel az opalescence otthoni kezeléssel, és 2 tömést ki kellene cserélni, hogy az úgy mennyi lenne kb. az Önök rendelőjében? (+ minden egyéb állapotfelmérés stb.). Nagyon köszönöm válaszát! Anna”

Kedves Anna,

A fehérítést és az állapotfelmérést konkrétan meg tudom mondani a töméssel azonban kicsit gondban vagyok. A tömések ára függ azok méretétől és attól, hogy melyik fogba készül a tömés. Így az alábbiakban egy összesítő táblázatot adok meg, hogy lássa a "tól-ig" árakat. Az állapotfelmérésen röntgen is készül, a fogorvos így konkrétan meg tudja majd állapítani, hogy milyen tömésekre lesz szükség. A javasolt kezelési tervet beárazza és e-mailben küldi el az Ön számára, így pontosan lehet majd tudni, hogy mi mennyibe kerül.

Állapotfelmérés és diagnosztika ára:

Fogászati kezeléskezelés egységekezelés ára
Statusfelvétel, kezelési terv-alkalom2 500 Ft
Panoráma röntgenfelvételStátuszfelvételhez (első)db4 500 Ft

Fogfehérítés otthon, egy fogívre ára:

Fogászati kezeléskezelés egységekezelés ára
Fogfehérítő sín egy fogívre (alsó vagy felső fogív)Teljes orvosi és fogtechnikai díjegy fogív15 000 Ft
Opalescence® otthoni fogfehérítő gélEgy állcsontra elegendő adagegy fogív13 000 Ft



Esztétikus fényre kötő tömések ára:

Fogászati kezeléskezelés egységekezelés ára
Frontfog esztétik tömés, 1 felszíntömés11 000 Ft
Frontfog esztétik tömés, 2 felszíntömés12 000 Ft
Frontfog esztétik tömés, 3 felszíntömés13 000 Ft
Kisőrlő esztétik tömés, 1 felszíntömés12 000 Ft
Kisőrlő esztétik tömés, 2 felszíntömés13 000 Ft
Kisőrlő esztétik tömés, 3 felszíntömés14 000 Ft
Nagyőrlő esztétik tömés, 1 felszíntömés13 000 Ft
Nagyőrlő esztétik tömés, 2 felszíntömés14 000 Ft
Nagyőrlő esztétik tömés, 3 felszíntömés15 000 Ft


Remélem segítik Önt a fenti információk, minden jót kívánok!

3 megjegyzés:

  1. Kedves Doktornő,

    Alsó 3 örlőfogam hátul be van tömve, (jó nagy, teljes rágófelszínt érintő tömésekkel), de meglehetősen egyedi módon, félig amalgámmal félig fehér töméssel.
    Kb tiz évvel ezelőtt (22 éves koromban) cserélte ki a fogorvos az akkori amalgámtöméseket, mert úgy sejtette hogy mivel régiek már a tömések, esetleg szuvasodhatnak a fogaim a tömések alatt, de amikor kifúrta a fogakat és nem talált alattuk semmit, azt mondta hogy ő bizony nem fúrja tovább mert nem akarja feleslegesen tágítani az üreget, és így tömte rá a még bentmaradt amalgámra a fehér kompozittömést. Még meg is jegyezte a végén hogy szerinte nagyon jól záró töméseket készített.

    A későbbiekben fogorvost váltottam aki fogaim furcsa kinézete miatt állandóan ki akarta cserélni ezeket a töméseket, ugyanis a fehér felszín alatt feltűnő amalgám olykor olybá tűnt neki mintha esetleg szuvasodás lenne, vagy nem teljesen jól zárnának a tömések, de végül maga sem tudta mi legyen, kicserélje-e vagy sem, ezért én a végén már vissza se mentem többet, mivel a fogorvos bizonytalansága engem is elbizonytalanított, ráadásul semmi kedvem nem volt (esetleg) feleslegesen harmadszorra is végigszenvedni egy töméscserét ha nem muszáj, csak mert úgy néznek ki azok a fogak, ahogy.

    Most azonban többek között mert egy ideje külföldön élek, sajnos már évek óta nem jutottam el a fogorvoshoz, és úgy látom hogy ezek az érdekes technikával tömött fogak kissé ijesztően néznek ki, olyan érdekes színük van (szürkés - barnás - sötétfehéres), nem tudom hogy ez vajon azt jelenti - e hogy mellészuvasodtak a fogaim vagy mi lehet a gond. - (Természetesen el fogok menni a fogorvoshoz, amit nehezít hogy időközben fogorvos és fúró fóbiám alakult ki. De megfogadtam hogy legkésőbb nyáron elmegyek, fontolgatom hogy esetleg önökhöz mert nagyon szimpatikusnak találtam a website-jukat és abban reménykedem hogy önöknél valóban empatikus és megértő fogorvosok dolgoznak). - Mindenesetre fájdalmat vagy fogérzékenységet nem tapasztalok, sem gyulladást nem látok sehol, de mégis nagyon rossz érzésem van. Azt szeretném kérdezni Öntől kedves doktornő hogyha valóban a legrosszabb történt és alászuvasodtak a fogaim, és tegyük fel hogy esetleg nagy az alászuvasodás, viszont nem fájnak, nem érzékenyek ezek a fogak, akkor vajon lehet rá esélyem hogy elkerülhetem a gyökérkezelést?

    Válaszát előre is köszönöm és kellemes hétvégét kívánok,
    Egy fóbiás beteg,

    Kati

    VálaszTörlés
  2. Kedves Kati,

    Egy panoráma röntgen segítségével sok minden kiderül. Amennyiben a fogak az eredeti állapotukhoz képest színt váltottak, nagyobb a valószínűsége a tömés melletti szuvasodásnak. A fehér esztétkus tömés kémiailag csak a zománchoz illetve a dentinhez köt hozzá, az amalgámhoz nem, azzal semmilyen kötés nem alakulhatott ki. Gyökérkezelni egy fogat akkor kell, ha a fogideg begyulladt, vagy a fog időközben elhalt. Mivel panaszai nincsenek, remélhetőleg még semmi nagy baj nincs és egy töméscserével megint hosszú távra megoldható a probléma. Egy régi tömés alatt a fogideg picit vissza is húzódik, így ha nincs nagyon mélyen alászuvasodva, nem kell számítani gyökérkezelésre. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a fog észrevétlen elhal egy nagy tömés alatt, de ez a röntgenen ugyancsak észrevehető. Nálunk a rendelőben minden doki hasonlóan jár el, azaz töméscsere esetén minden régi tömést, cementet eltávolítunk és ha a szuvasodás mély, annak aljára egy gyógyszeres cementalapot helyezünk, majd erre következik a fehér esztétikus tömés. Nagyobb tömések esetén az SDR nevű esztétikus tömésbázist alkalmazzuk, így az utólagos fogérzékenység esélye nagyban csökkenthető.
    Köszönöm kedves szavait weboldalunkhoz, minden jót kívánok!

    VálaszTörlés
  3. Kedves Doktornő,

    Nagyon szépen köszönöm a részletes válaszát, közben már jártam is Önöknél és minden rendben volt, valóban ki kell cserélni a töméseket mert kissé mellészuvasodott két fognál ahol gondoltam, de nem nagyon, úgyhogy teljesen megnyugodtam. Emelett olyan kedves és profi Önöknél mindenki, hogy már csak emiatt is minden szorongás és félelem elszállt belőlem, nagyon megnyugtató az egész közeg, szuper a rendelő is, még a végén megszeretek fogorvoshoz járni...

    Nagyon köszönöm mégegyszer és szép napot kívánok!
    Kati

    VálaszTörlés