Magamról

Saját fotó
Budapest, Hungary
Kedves Olvasó! Jelenleg kisbabáimmal szabadságon vagyok, csak ritkán tudok válaszolni a levelekre! Sürgős esetben fordulj(on) azonnal személyesen szakemberhez. Meleg szívvel ajánlom kollégáimat a Budapest Dental Fogászaton: www.budapestdental.hu Dr. Pattogató Rita a nevem, 1997-ben végeztem a SOTE Fogorvostudományi Karán. Először Fog- és Szájbetegségekből, majd Konzerváló Fogászat és Fogpótlástan szakirányból szereztem szakvizsgát. Jelenleg Fogszabályozás rezidens vagyok, azaz ebben a szakirányban tanulok tovább. Szeretem a szakmámat és az embereket, szívesen segítek fogas kérdésekben, ha épp az adott kérdésre tudom a választ (sajnos nem tudom mindenre...). Nem célja ennek a weboldalnak, hogy más fogorvosok munkáiról véleményt alkossak, az ilyen jellegű levelekre nem válaszolok. Elsősorban abban szeretnék segíteni, hogy biztonságosabb érzés legyen elkezdeni egy fogászati kezelést. Úgy vettem észre, több információ birtokában a betegek bátrabban ülnek be a fogorvosi székbe, könnyebb és gyorsabb lesz a kezelés. Manapság olyan komoly a technikai fejlődés a fogászat területén, hogy szerintem érdemes több infót beszerezni a biztonságos döntéshez.

2011. június 28., kedd

A gennyes fistula az ínyen nem fogínygyulladás

„Foginyen gennyes fisztula nyilás volt lehet ebből későbbiekben probléma? kb. fél évig volt rajta addig halogattam mindig megtelt majd kifakadtt . Kis göb szerüség volt neten utána néztem és a foggyökér gyuladása miatt volt elmentem az orvoshoz aki azt mondta nem tud vele mit tenni gyökércsucs rezekciót kel végezni, a szájsebészeten. Elmentem egy másik dokihoz aki az előzetes röngen felvételről megálapitotta hogy el van halva az ideg a fogban és ez miatt van a gyuladás gyökérkezelte a fogat utánna jött a december megbetegettem mandula gyuladásom lett szedttem antibiotikumokat több fajtát és még inyegciót is mert nem akart elmulni.. közben ez a kis göm szinte teljesen eltüntt amikor abbahagytam az antibiotikumot akkor lassan visszajött de már nem olyan mintt volt kisebb és nem gennyezik csak ott van az inyemen egy kis kemény formájában és a foinyem kicsit érzékeny nyomásra ütögetésre nem fáj csak olyan érzékeny . kérdésem a köv.: ilyen hosszan fent álló gyuladás miatt ráterjedhet a szívizomre és szívizom gyuladást okozhat vagy más bajt az ha sokáig van batériumos fertőzés a szervezeteben? és lehet hogy még minndig gyuladásban van a foginyem ? B.„Kedves B.,


Nem a fogíny van gyulladásban, hanem a fogban levő gyökércsatornák fertőzöttek baktériumokkal, innen a bacik illetve a genny utat talált magának a csonton át, ez a fistuls nyílás amit észrevett az ínyén. Az antibiotikumos kezelés kívülről egy kis védelmet adott, ezét visszahúzódott, illetve krónikussá vált a folyamat, de a probléma, a bacik a gyökércsatornában ugyanúgy ott vannak, fertőzik a csonthártyát és a csontot. Ezt gócnak hívjuk, hiszen a bacik a véráramba is folymatosan bejutnak, innen eljuthatnak más szervekhez, szövetekhez is.A kezeléshez először röntgenfelvételt kell készíteni, hogy a hosszú idő alatt mennyire pusztult el a csont, van e lehetőség a fogat gyökérkezeléssel megmenteni. Ha nincs, akkor a további szövődmények elkerülése érdekében a fogat eltávolíthatják. Ha van még reális esély a fog gyökérkezeléssel való megmentésére, akkor érdemes megpróbálni. A lényeg, hogy a gyökércsatornában ne maradjanak baktériumok, akkor megszűnik a gócprobléma is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése