Magamról

Saját fotó
Budapest, Hungary
Kedves Olvasó! Jelenleg kisbabáimmal szabadságon vagyok, csak ritkán tudok válaszolni a levelekre! Sürgős esetben fordulj(on) azonnal személyesen szakemberhez. Meleg szívvel ajánlom kollégáimat a Budapest Dental Fogászaton: www.budapestdental.hu Dr. Pattogató Rita a nevem, 1997-ben végeztem a SOTE Fogorvostudományi Karán. Először Fog- és Szájbetegségekből, majd Konzerváló Fogászat és Fogpótlástan szakirányból szereztem szakvizsgát. Jelenleg Fogszabályozás rezidens vagyok, azaz ebben a szakirányban tanulok tovább. Szeretem a szakmámat és az embereket, szívesen segítek fogas kérdésekben, ha épp az adott kérdésre tudom a választ (sajnos nem tudom mindenre...). Nem célja ennek a weboldalnak, hogy más fogorvosok munkáiról véleményt alkossak, az ilyen jellegű levelekre nem válaszolok. Elsősorban abban szeretnék segíteni, hogy biztonságosabb érzés legyen elkezdeni egy fogászati kezelést. Úgy vettem észre, több információ birtokában a betegek bátrabban ülnek be a fogorvosi székbe, könnyebb és gyorsabb lesz a kezelés. Manapság olyan komoly a technikai fejlődés a fogászat területén, hogy szerintem érdemes több infót beszerezni a biztonságos döntéshez.

2012. június 13., szerda

Régi korona cseréje vállas koronára


"Régi fémkoronák (20éve készült) porcelán koronára való cseréjénél is lehetséges a vállas előkészítés? Előre is köszönöm a választ! Anita" 

A választ biztosan akkor lehet megadni, mikor az orvos leszedte a régi koronákat és látszik alatta a csonkok állapota. Az esetek 80% ban a vállasra való átcsiszolás minden további nélkül kivitelezhető.

Amennyiben az előző csiszolással nagyon mélyen becsiszoltak az íny alá, erősen elvéve a fog kerületét, akkor már nehezebb, vagy nem lehetséges. Ugyancsak gondot okozhat, ha nagyon pici fogcsonkokat talál a fogorvos.

Esetbemutatás régi korona cseréjére itt.

Üdvözlettel,
dr. Pattogató Rita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése