Magamról

Saját fotó
Budapest, Hungary
Kedves Olvasó! Jelenleg kisbabáimmal szabadságon vagyok, csak ritkán tudok válaszolni a levelekre! Sürgős esetben fordulj(on) azonnal személyesen szakemberhez. Meleg szívvel ajánlom kollégáimat a Budapest Dental Fogászaton: www.budapestdental.hu Dr. Pattogató Rita a nevem, 1997-ben végeztem a SOTE Fogorvostudományi Karán. Először Fog- és Szájbetegségekből, majd Konzerváló Fogászat és Fogpótlástan szakirányból szereztem szakvizsgát. Jelenleg Fogszabályozás rezidens vagyok, azaz ebben a szakirányban tanulok tovább. Szeretem a szakmámat és az embereket, szívesen segítek fogas kérdésekben, ha épp az adott kérdésre tudom a választ (sajnos nem tudom mindenre...). Nem célja ennek a weboldalnak, hogy más fogorvosok munkáiról véleményt alkossak, az ilyen jellegű levelekre nem válaszolok. Elsősorban abban szeretnék segíteni, hogy biztonságosabb érzés legyen elkezdeni egy fogászati kezelést. Úgy vettem észre, több információ birtokában a betegek bátrabban ülnek be a fogorvosi székbe, könnyebb és gyorsabb lesz a kezelés. Manapság olyan komoly a technikai fejlődés a fogászat területén, hogy szerintem érdemes több infót beszerezni a biztonságos döntéshez.

2013. április 25., csütörtök

Fogínygyulladás kezelése egyszerűen


"Tisztelt Doktornő, antimikrobiális fotodinamikus terápiát ajánlottak, de erről még nem hallottam. Mi ennek az eljárásnak a lényege?" 

Kedves Érdeklődő! Az antimikrobiális fotodinamikus terápia lényege az ínyen, íny alatt lévő káros mikroorganizmusok, baktériumok, gombák stb. elpusztítása antibiotikum nélkül. A módszer zseniális, a kórokozókkal egy speciális kék színű festékanyagot "etetünk meg" majd olyan piros fénnyel világítjuk meg, melyet ez az adott kék tökéletesen elnyel. 
Az eredmény: a bekebelezett kék festék a bacik belsejében "felrobban" így azok elpusztulnak. Az eljárás előnye: egyszerű, fájdalommentes, mellékhatások nélküli, antibiotikummal rezisztenssé vált baktériumok esetén is hatásos, kismama ínygyulladása esetén is alkalmazható, ár/érték aránya rendkívül jó
Legtöbb esetben egy alkalom elegendő, súlyosabb esetben félévenként ismételni kell. Fontos, hogy a kezelés előtt a fogköveket mindenképp le kell szedni. Összefoglalva, kifejezetten jó eredményeket érünk el a makacs ínygyulladások, fogínyvérzések kezelésének területén!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése