Magamról

Saját fotó
Budapest, Hungary
Kedves Olvasó! Jelenleg kisbabáimmal szabadságon vagyok, csak ritkán tudok válaszolni a levelekre! Sürgős esetben fordulj(on) azonnal személyesen szakemberhez. Meleg szívvel ajánlom kollégáimat a Budapest Dental Fogászaton: www.budapestdental.hu Dr. Pattogató Rita a nevem, 1997-ben végeztem a SOTE Fogorvostudományi Karán. Először Fog- és Szájbetegségekből, majd Konzerváló Fogászat és Fogpótlástan szakirányból szereztem szakvizsgát. Jelenleg Fogszabályozás rezidens vagyok, azaz ebben a szakirányban tanulok tovább. Szeretem a szakmámat és az embereket, szívesen segítek fogas kérdésekben, ha épp az adott kérdésre tudom a választ (sajnos nem tudom mindenre...). Nem célja ennek a weboldalnak, hogy más fogorvosok munkáiról véleményt alkossak, az ilyen jellegű levelekre nem válaszolok. Elsősorban abban szeretnék segíteni, hogy biztonságosabb érzés legyen elkezdeni egy fogászati kezelést. Úgy vettem észre, több információ birtokában a betegek bátrabban ülnek be a fogorvosi székbe, könnyebb és gyorsabb lesz a kezelés. Manapság olyan komoly a technikai fejlődés a fogászat területén, hogy szerintem érdemes több infót beszerezni a biztonságos döntéshez.

2015. január 9., péntek

Mi a különbség a kozmetikai fogfehérítés és a rendelői fogfehérítés között?


"Kedves Doktornő! Szeretném megtudni, hogy mi a különbség a rendelői fogfehérítés és a kozmetikai fogfehérítés között? Szép napot! Gaál Éva Nikolett" 

Kedves Nikolett!

A Kozmetikai fogfehérítés hidrogén-peroxid mentes fogfehérítést jelent. Ezt én inkább "randi" fehérítésnek hívom, mely néhány napra, esetleg hétre fehérebb fogakat eredményez.
Az eljárás teljesen ártalmatlan, a fogfehérítő anyag felhelyezéséhez még ínyvédő paszta sem szükséges. Nagy segítség a hosszan tartó fehérség megőrzése érdekében, ha a kozmetikai fehérítés után nem fogyasztunk színes ételeket, italokat és fogfehérítőt tartalmazó fogkrémmel mosunk fogat.

A rendelői fogfehérítés a kozmetikai fehérítéssel szemben egy lényegesen komolyabb és látványosabb eredményt nyújtó eljárás. Ezt a fehérítést csak fogorvos végezheti, ahol az ínyvédelemre is komoly hangsúlyt kell fektetni. A fogfehérítő anyag tartalmaz peroxidot, 16% karbamid peroxid a megengedett legmagasabb koncentráció, mely hatékony fehérséget eredményez és az elért eredmény jóval hosszabb távon megmarad. A rendelői fogfehérítést a fogorvos a páciens igénye szerint kombinálhatja otthoni fogfehérítéssel is. A komplex (rendelői+otthoni) fogfehérítést nyújtó fogászati szolgáltatás csomag adja a legmegbízhatóbb és leginkább hosszan tartó eredményt.

Míg a kozmetikai fogfehérítés ára 12.000 - 16.000 Ft körül mozog, a rendelői, peroxidos fogfehérítések ára 40.000 - 120.000 forint között mozognak, az alkalmazott fogfehérítő rendszer márkájától függően.

Lényeg: Ha gyors, olcsó, hirtelen hatékony és látványos megoldást keres egy esti bulihoz, randihoz, esküvőre stb. akkor válassza a kozmetikai fogfehérítést. Ha komolyabb fogászati beavatkozásra készül, ahol töméseket cseréltet, koronák készülnek stb. ezért hosszú távon is látványos fogfehérítési eredményre van szüksége, akkor rendelői fogfehérítést válasszon, lehetőség szerint kiegészítve otthoni fogfehérítő szettel.

Remélem segítettem, üdvözlettel, dr. Pattogató Rita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése