Magamról

Saját fotó
Budapest, Hungary
Kedves Olvasó! Jelenleg kisbabáimmal szabadságon vagyok, csak ritkán tudok válaszolni a levelekre! Sürgős esetben fordulj(on) azonnal személyesen szakemberhez. Meleg szívvel ajánlom kollégáimat a Budapest Dental Fogászaton: www.budapestdental.hu Dr. Pattogató Rita a nevem, 1997-ben végeztem a SOTE Fogorvostudományi Karán. Először Fog- és Szájbetegségekből, majd Konzerváló Fogászat és Fogpótlástan szakirányból szereztem szakvizsgát. Jelenleg Fogszabályozás rezidens vagyok, azaz ebben a szakirányban tanulok tovább. Szeretem a szakmámat és az embereket, szívesen segítek fogas kérdésekben, ha épp az adott kérdésre tudom a választ (sajnos nem tudom mindenre...). Nem célja ennek a weboldalnak, hogy más fogorvosok munkáiról véleményt alkossak, az ilyen jellegű levelekre nem válaszolok. Elsősorban abban szeretnék segíteni, hogy biztonságosabb érzés legyen elkezdeni egy fogászati kezelést. Úgy vettem észre, több információ birtokában a betegek bátrabban ülnek be a fogorvosi székbe, könnyebb és gyorsabb lesz a kezelés. Manapság olyan komoly a technikai fejlődés a fogászat területén, hogy szerintem érdemes több infót beszerezni a biztonságos döntéshez.

2011. május 31., kedd

Enyhén mozgó alsó metszőfogak sínezése

"Kedves Doktornő!


Sajnos elég régen fogínysorvadással küzdök, szájzuhanytól kezdve fogőeltávolításig mindenféle módszert kipróbáltam, de egyik sem volt igazán hatásos. Nemrég a két alsó-első fogam elkezdett mozogni. Hallottam, hogy van Önöknél egy ú.n. sínezéses módszer, amivel ezen segíteni lehet. Kérem, írjanak erről egy kicsit bővebben, mi a módszer lényege, mikor lehet alkalmazni, kb. mennyibe kerül a beavatkozás.


Nagyon köszönöm! R. Ágnes"Kedves Ágnes, Sínezni akkor lehetséges, és szükséges, ha a csontos fogágy nem gyulladt, még tartja a fogakat, de azok már enyhén mozgathatóak. Amikor esélyt látunk arra, hogy a fogak mozgathatóságának csökkentésével időt nyerhetünk egy komolyabb fogpótlás elkészítése helyett, azaz a fogakat még nem szívesen húznánk ki, de már tenni kellene valamit, hogy a folyamat legalább lelassuljon. Ezen az oldalon található esetbemutatás jól szemlélteti miről van szó:A sínezés, illetve a fogak életidejét nagyban meghatározza, hogy rendszeres szájhigiéniai kezelésben részesül e. Az ínyre ugyanis a sínezés mellett még fokozottabban ügyelni kell, hogy tiszta és gyulladásmentes állapotban maradjon.Sínezés ára, érintett foganként az alábbi árlistában megtalálható.

Két alsó első metszőfog sínezése esetén általában a sín a két alsó szem között kerül felhelyezésre, azaz ebben az esetben 6 fogat érint. Bizonyos esetekben elég csak a metszőfogakra felhelyezni, azaz 4 fog érintettségével, amennyiben a szilárd metszőfogak valóban elegendően biztosan állnak a csontban.Pontos kezelési tervhez állapotfelmérés és panoráma röntgenvizsgálat szükséges:


Remélem segítik Önt a fenti információk,
Jó egészséget kívánok, Üdvözlettel,
Dr. Pattogató Rita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése