Magamról

Saját fotó
Budapest, Hungary
Kedves Olvasó! Jelenleg kisbabáimmal szabadságon vagyok, csak ritkán tudok válaszolni a levelekre! Sürgős esetben fordulj(on) azonnal személyesen szakemberhez. Meleg szívvel ajánlom kollégáimat a Budapest Dental Fogászaton: www.budapestdental.hu Dr. Pattogató Rita a nevem, 1997-ben végeztem a SOTE Fogorvostudományi Karán. Először Fog- és Szájbetegségekből, majd Konzerváló Fogászat és Fogpótlástan szakirányból szereztem szakvizsgát. Jelenleg Fogszabályozás rezidens vagyok, azaz ebben a szakirányban tanulok tovább. Szeretem a szakmámat és az embereket, szívesen segítek fogas kérdésekben, ha épp az adott kérdésre tudom a választ (sajnos nem tudom mindenre...). Nem célja ennek a weboldalnak, hogy más fogorvosok munkáiról véleményt alkossak, az ilyen jellegű levelekre nem válaszolok. Elsősorban abban szeretnék segíteni, hogy biztonságosabb érzés legyen elkezdeni egy fogászati kezelést. Úgy vettem észre, több információ birtokában a betegek bátrabban ülnek be a fogorvosi székbe, könnyebb és gyorsabb lesz a kezelés. Manapság olyan komoly a technikai fejlődés a fogászat területén, hogy szerintem érdemes több infót beszerezni a biztonságos döntéshez.

2012. július 29., vasárnap

Cirkon porcelán korona színe

"Erdeklodni szeretnek, hogy a cirkonium korona alapja, a cirkon vaz milyen szinu, mennyire atlatszo.Valaszat koszonom elore is!" 

A cirkonváz színe a fehértől a csontszínig különböző árnyalatokban választható. A cirkon tömör anyag, nem átlátszó. 

Eredetileg csak tömör csempe fehér szín volt elérhető, mára színezik, így a fog dentinének színét jobban utánzó árnyalatokkal lehet dolgozni. 

A porcelán korona esztétikus, természethű megjelenését a cirkonvázra kerülő finom porcelán leplezés adja meg. Ennek éli részeit a fogtechnikus transzparens, azaz fényáteresztő anyagból építi fel, így közelíthet a saját fogzománc színéhez. 

Amennyiben a legtranszparensebb, legélethűbb koronát keressük, úgy cirkon vagy bármilyen váz nélküli tiszta porcelán koronát kell válasszunk. Ezek a legszebb koronák, hátrányuk, hogy foghiányok esetén nem alkalmazhatóak, illetve strapabíró képességük a cirkon vázas porcelán koronákéhoz képest jóval alacsonyabb, könnyebben repednek.

Ha valaki tudatos mégis ezt a megoldást választja, vigyáz rá és betartja a fogorvos utasításait (ne rágj csontot, stb.) akkor olyan koronához jut, melyet senki előtt nem kell szégyellnie, még a fogorvosok is nehezen fogják észre venni, hogy nem a saját fogáról van szó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése