Magamról

Saját fotó
Budapest, Hungary
Kedves Olvasó! Jelenleg kisbabáimmal szabadságon vagyok, csak ritkán tudok válaszolni a levelekre! Sürgős esetben fordulj(on) azonnal személyesen szakemberhez. Meleg szívvel ajánlom kollégáimat a Budapest Dental Fogászaton: www.budapestdental.hu Dr. Pattogató Rita a nevem, 1997-ben végeztem a SOTE Fogorvostudományi Karán. Először Fog- és Szájbetegségekből, majd Konzerváló Fogászat és Fogpótlástan szakirányból szereztem szakvizsgát. Jelenleg Fogszabályozás rezidens vagyok, azaz ebben a szakirányban tanulok tovább. Szeretem a szakmámat és az embereket, szívesen segítek fogas kérdésekben, ha épp az adott kérdésre tudom a választ (sajnos nem tudom mindenre...). Nem célja ennek a weboldalnak, hogy más fogorvosok munkáiról véleményt alkossak, az ilyen jellegű levelekre nem válaszolok. Elsősorban abban szeretnék segíteni, hogy biztonságosabb érzés legyen elkezdeni egy fogászati kezelést. Úgy vettem észre, több információ birtokában a betegek bátrabban ülnek be a fogorvosi székbe, könnyebb és gyorsabb lesz a kezelés. Manapság olyan komoly a technikai fejlődés a fogászat területén, hogy szerintem érdemes több infót beszerezni a biztonságos döntéshez.

2013. szeptember 16., hétfő

Fogfehérítés: fogorvossal vagy nélküle?


"Kedves Doktornő! Nem találom honlapjukon a rendelői fogfehérítést. Az otthoni fogfehérítésről viszont sok cikk van fent. Ön melyik fehérítést javasolja? Illetve mit gondol a bevásárlóközpontos fehérítésről. Nem veszélyes? Köszönöm a választ előre is, Végh Gergely (17 éves leszek novemberben)."

Kedves Gergely! 

Tavaly óta van egy szabályozás, miszerint nem lehet 6%-os-nál magasabb koncentrációjú hidrogén-peroxid tartalmú fogfehérítőt alkalmazni. Ebben a koncentrációban mi az otthoni fogfehérítőt tartjuk valóban hatásosnak, ezért ezt ajánljuk pácienseinknek. Ár/érték(fehérítő hatás) alapján ez bizonyult számunkra a legoptimálisabbnak.

Az otthoni fehérítővel, amely 6% hidrogén-peroxiddal egyenértékű, kb. 15% karbamid-peroxidot tartalmaz, napi 2-3 óra viselettel pár nap alatt kifejezetten jó hatás érhető el. Ha a sínt, amibe a fogfehérítőt kell tenni, a fogorvos készíti el, akkor az íny is védve van, tehát a rendszer biztonságos.Emellett nem árt, ha van kihez fordulni, aki valódi, szakmai segítséget nyújthat.

Természetesen vannak a piacon ennél olcsóbb, fogorvost nem igénylő fehérítési módszerek. Ezeknél azonban az egyedi sín nem megoldott, így kezelés közben ínysérülések alakulhatnak ki. Fontos a fehérítés előtt a fogak rendbetéte is, ha úgy kezdünk el fehéríteni, hogy közben szuvas fogak is vannak, ez komoly szövődményeket okozhat - lehet hogy a fehérítés így olcsó, de a következményekkel is érdemes foglalkozni. 

Az Opalescence otthoni fehérítővel viszont kifejezetten jó tapasztalataim vannak, magam is próbáltam, hatásos volt és semmilyen mellék panaszt nem okozott. 


Remélem segítettem, Üdvözlettel, dr. Pattogató Rita

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése