Magamról

Saját fotó
Budapest, Hungary
Kedves Olvasó! Jelenleg kisbabáimmal szabadságon vagyok, csak ritkán tudok válaszolni a levelekre! Sürgős esetben fordulj(on) azonnal személyesen szakemberhez. Meleg szívvel ajánlom kollégáimat a Budapest Dental Fogászaton: www.budapestdental.hu Dr. Pattogató Rita a nevem, 1997-ben végeztem a SOTE Fogorvostudományi Karán. Először Fog- és Szájbetegségekből, majd Konzerváló Fogászat és Fogpótlástan szakirányból szereztem szakvizsgát. Jelenleg Fogszabályozás rezidens vagyok, azaz ebben a szakirányban tanulok tovább. Szeretem a szakmámat és az embereket, szívesen segítek fogas kérdésekben, ha épp az adott kérdésre tudom a választ (sajnos nem tudom mindenre...). Nem célja ennek a weboldalnak, hogy más fogorvosok munkáiról véleményt alkossak, az ilyen jellegű levelekre nem válaszolok. Elsősorban abban szeretnék segíteni, hogy biztonságosabb érzés legyen elkezdeni egy fogászati kezelést. Úgy vettem észre, több információ birtokában a betegek bátrabban ülnek be a fogorvosi székbe, könnyebb és gyorsabb lesz a kezelés. Manapság olyan komoly a technikai fejlődés a fogászat területén, hogy szerintem érdemes több infót beszerezni a biztonságos döntéshez.

2010. május 31., hétfő

Ínygyulladás az implantátum körül

"2007-ben egy baleset következtében sajnos néhány fogamat elvesztettem, és implantátummal lettek pótolva. Sajnos elég érzékeny azokon a részeken az ínyem, nem fáj, de gyakran vérzik, fogmosáskor szinte mindig, de gyakran előfordul az is, hogy észre sem veszem azt, hogy elkezd vérezni (napközben, éjszaka alvás közben is). Szeretném kérni doktornőt segítségét, hogy milyen ínyerősítőt javasol?"

Sajnos látatlanban csak tippelni tudok, de ha kifejezetten az implantátumok körül van ínygyulladás, azt periimplantitis nek nevezik és fontos lenne, ha kezelőorvosához fordulna vele, aki el tudná dönteni, hogy mi lehet gyulladás oka.

Ez lehet egy egyszerű ínygyulladás, de mélyebb probléma is, melynek kivizsgálása mindenképp javasolt. Az orvos valószínűleg panoráma röntgent készít az implantátumokról, így látszódni fog, hogy a csont magassága változott e, ha igen mennyit, alakult e ki az implantátumok körül ínytasak, mi okozza a gyulladást és a következményes ínyvérzést.

Ínygyulladás csökkentésére ajánlható az Aperisan gel, ez gyógynövény tartalmú, zsázsakivonatot tartalmaz, illetve a Gengigel gél, mely hialuronsavat tartalmaz. Azonban egyik készítmény sem lesz abban az esetben hatékony, ha a valódi okot nem kezelik.

Ezek a készítmények segítenek a gyulladás leküzdésében, a fogorvos kiegészítő kezelésként javasolhatja a használatukat, de a valódi kezelés az ok megszüntetésével kezdődik, így önmagukban, fogorvosi vizsgálat és ajánlás nélkül alkalmazásukat nem javaslom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése