Magamról

Saját fotó
Budapest, Hungary
Kedves Olvasó! Jelenleg kisbabáimmal szabadságon vagyok, csak ritkán tudok válaszolni a levelekre! Sürgős esetben fordulj(on) azonnal személyesen szakemberhez. Meleg szívvel ajánlom kollégáimat a Budapest Dental Fogászaton: www.budapestdental.hu Dr. Pattogató Rita a nevem, 1997-ben végeztem a SOTE Fogorvostudományi Karán. Először Fog- és Szájbetegségekből, majd Konzerváló Fogászat és Fogpótlástan szakirányból szereztem szakvizsgát. Jelenleg Fogszabályozás rezidens vagyok, azaz ebben a szakirányban tanulok tovább. Szeretem a szakmámat és az embereket, szívesen segítek fogas kérdésekben, ha épp az adott kérdésre tudom a választ (sajnos nem tudom mindenre...). Nem célja ennek a weboldalnak, hogy más fogorvosok munkáiról véleményt alkossak, az ilyen jellegű levelekre nem válaszolok. Elsősorban abban szeretnék segíteni, hogy biztonságosabb érzés legyen elkezdeni egy fogászati kezelést. Úgy vettem észre, több információ birtokában a betegek bátrabban ülnek be a fogorvosi székbe, könnyebb és gyorsabb lesz a kezelés. Manapság olyan komoly a technikai fejlődés a fogászat területén, hogy szerintem érdemes több infót beszerezni a biztonságos döntéshez.

2010. február 18., csütörtök

Fogínvérzés, fogselyem használat

"Joestét kívánok doktornő. Nagyon jo,hogy önre találtam!!! Lenne egy olyan kérdésem,hogy nagyon vérzik a fogÍnnyem,mit tehetnék annak érdekében,hogy megszabaduljak ettől a kínos helyzettől? Egyre gyakrabban és jobban vérzik. A fogkő levétel és fogselyem használatával helyre lehet hozni? Az első két metszőfogam porcelán. Azt szeretném megkérdezni,hogy lehet e fehéríteni? Köszönöm szépen a segítséget!!! Joéjt. "

A fogínyvérzés oka a fogíny gyulladása. A fogíny gyulladását okozhatja többek között lepedék, fogkő, elálló fogpótlás vagy tömésszél. A pontos diagnózist az orvos a szájvizsgálat során állítja fel. Első lépésként mindig egy alapos ultrahangos fogkőeltávolítás és szájhigiénés kezelés javasolt. A tisztító kezelés után a fogorvos részletesebb képet kap a helyzetről és így tudja eldönteni hogy mi a következő lépés, van e szükség további kezelésekre (parodontológiai kezelések, fogágykezelés, töméscsere, fogpótláscsere, stb.)

A fogínyvérzés témakörében rengeteg kérdés érkezik hozzánk, fogászati blogomon szinte minden második kérdés ezzel a témakörrel foglalkozik, érdemes ezen az oldalon még alaposabban körülnéznie.

A fogínygyulladás témakörében további információkat is olvashat.

A fogtisztító kezelés után érdemes a szájápolási szokásokon is korrigálni, valóban, a gondos fogtisztítás részét képezi a hagyományos fogkefén kívül a fogselyem illetve a speciális interdentális fogkefék használata is.

A porcelán fogpótlásokat, töméseket utólagosan fehéríteni már nem lehet. A fogfehérítés csak a természetes fogakra hatékony. Ha a porcelán koronákon fehéríttetni szeretne, érdemes elötte a többi mellette levő fogon rendelői vagy otthoni fehérítést alkalmazni, és az így kialakult új fogszínhez elkészíthető az új, fehérebb színű fogkorona. Ebben az esetben tud új, természetesen ható fehérebb fogakat elérni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése