Magamról

Saját fotó
Budapest, Hungary
Kedves Olvasó! Jelenleg kisbabáimmal szabadságon vagyok, csak ritkán tudok válaszolni a levelekre! Sürgős esetben fordulj(on) azonnal személyesen szakemberhez. Meleg szívvel ajánlom kollégáimat a Budapest Dental Fogászaton: www.budapestdental.hu Dr. Pattogató Rita a nevem, 1997-ben végeztem a SOTE Fogorvostudományi Karán. Először Fog- és Szájbetegségekből, majd Konzerváló Fogászat és Fogpótlástan szakirányból szereztem szakvizsgát. Jelenleg Fogszabályozás rezidens vagyok, azaz ebben a szakirányban tanulok tovább. Szeretem a szakmámat és az embereket, szívesen segítek fogas kérdésekben, ha épp az adott kérdésre tudom a választ (sajnos nem tudom mindenre...). Nem célja ennek a weboldalnak, hogy más fogorvosok munkáiról véleményt alkossak, az ilyen jellegű levelekre nem válaszolok. Elsősorban abban szeretnék segíteni, hogy biztonságosabb érzés legyen elkezdeni egy fogászati kezelést. Úgy vettem észre, több információ birtokában a betegek bátrabban ülnek be a fogorvosi székbe, könnyebb és gyorsabb lesz a kezelés. Manapság olyan komoly a technikai fejlődés a fogászat területén, hogy szerintem érdemes több infót beszerezni a biztonságos döntéshez.

2010. február 22., hétfő

fogínysorvadás és a lézerkezelés lehetőségei

"Tisztelt Doktornő! A napokban leszedettem a fogköveimet és az orvosom arról tájékoztatott, hogy a teljesen ép fogaim elkezdtek mozogni. Röntgen alapján szerinte már csak a teljes hiddal történő rögzités lehetséges,egyenként lecsiszolva a fogakat és porcelán koronát késziteni rá. Nagyon megrémitett a megoldás hiszen még szerencsére 26 fogam megvan. Tudom látatlanban nehéz véleményt mondani.szeretném megtudni lehetséges-e a lézeres kezelés?"

A lézeres kezelés és az egyéb fogágykezelések bizonyos mértékű fogínysorvadás esetén még önmagukban is segíthetnek, ennek eldöntésére szükséges a szájvizsgálat és a röntgen kiértékelése.

Első lépés minden esetben a lehetőségekhez képesti maximális szájhigiénia megteremtése, a fennálló gyulladás csökkentése, ehhez bizonyos esetekben szükség lehet lézeres kezelésekre is, majd a következő lépés lehet a fogpótlás vagy sín behelyezése.

A megfelelő eredményhez fontos a kezelés minden lépésének betartása, első alkalommal ultrahangos szájhigiéniai kezelés, majd lézerkezelés minimum 2-3 alkalommal, hetente egyszer, majd 3-5 hónappal később fenntartó lézeres kezelés.

A lézer nem csodaszer, mindent nem old meg, de kiegészítő kezelésként nagyon hathatós eszköz a fogorvos kezében. Hogy az Ön esetében alkalmazható e azt látatlanban megmondani sajnos nem lehetséges, minden eset más és más, így a kezelési lehetőségek felállításához személyes konzultációra van szükség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése