Magamról

Saját fotó
Budapest, Hungary
Kedves Olvasó! Jelenleg kisbabáimmal szabadságon vagyok, csak ritkán tudok válaszolni a levelekre! Sürgős esetben fordulj(on) azonnal személyesen szakemberhez. Meleg szívvel ajánlom kollégáimat a Budapest Dental Fogászaton: www.budapestdental.hu Dr. Pattogató Rita a nevem, 1997-ben végeztem a SOTE Fogorvostudományi Karán. Először Fog- és Szájbetegségekből, majd Konzerváló Fogászat és Fogpótlástan szakirányból szereztem szakvizsgát. Jelenleg Fogszabályozás rezidens vagyok, azaz ebben a szakirányban tanulok tovább. Szeretem a szakmámat és az embereket, szívesen segítek fogas kérdésekben, ha épp az adott kérdésre tudom a választ (sajnos nem tudom mindenre...). Nem célja ennek a weboldalnak, hogy más fogorvosok munkáiról véleményt alkossak, az ilyen jellegű levelekre nem válaszolok. Elsősorban abban szeretnék segíteni, hogy biztonságosabb érzés legyen elkezdeni egy fogászati kezelést. Úgy vettem észre, több információ birtokában a betegek bátrabban ülnek be a fogorvosi székbe, könnyebb és gyorsabb lesz a kezelés. Manapság olyan komoly a technikai fejlődés a fogászat területén, hogy szerintem érdemes több infót beszerezni a biztonságos döntéshez.

2010. július 2., péntek

Gyökérkezelés során antibiotikum terápia

"Mennyi az esélye annak, hogy a 150 mg Dalacin napi 4X1 szedése megszüntesse teljesen a gyulladást, és utána már elkészíthetõ a gyökértömés?
Válaszát elõre is köszönöm, kívánok Önnek további szakmai sikereket és sok boldogságot!"

Gyökérkezelés során a Dalacin nem az oki terápia, csak a gyulladást segít csökkenteni. A szisztémásan szedett antibiotikum a véráram felől segít, de a foggyökér belsejébe nem hatol be. Ha csak Dalacint kapna, az egy ideig ugyan segítene, a panaszok enyhülhetnek is, de ha az okot nem szüntetik meg akkor a fertőzés és gyulladás ismét kiújul.

A lényeg a gyökérkezelésen van, hogy mennyire sikerül a gyökércsatornákat feltárni és ezeket tökéletesen kifertőtleníteni. Amíg a fog nyitva van, ez meg sem történik, hiszen a szájból a bacik bejutnak a csatornába. Az oki terápia tehát akkor kezdődik meg ha a csatornát le lehet zárni gyógyszerrel.

Ha gyógyszeres lezárás után is tünetmentes, nem jön a csatornából váladék és megszűnik a fertőzés kellemetlen szaga – ekkor már el lehet készíteni a gyökértömést. Ez van hogy hamar megoldható, van hogy többször kell tisztogatni a fogat míg ez az állapot elérhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése