Magamról

Saját fotó
Budapest, Hungary
Kedves Olvasó! Jelenleg kisbabáimmal szabadságon vagyok, csak ritkán tudok válaszolni a levelekre! Sürgős esetben fordulj(on) azonnal személyesen szakemberhez. Meleg szívvel ajánlom kollégáimat a Budapest Dental Fogászaton: www.budapestdental.hu Dr. Pattogató Rita a nevem, 1997-ben végeztem a SOTE Fogorvostudományi Karán. Először Fog- és Szájbetegségekből, majd Konzerváló Fogászat és Fogpótlástan szakirányból szereztem szakvizsgát. Jelenleg Fogszabályozás rezidens vagyok, azaz ebben a szakirányban tanulok tovább. Szeretem a szakmámat és az embereket, szívesen segítek fogas kérdésekben, ha épp az adott kérdésre tudom a választ (sajnos nem tudom mindenre...). Nem célja ennek a weboldalnak, hogy más fogorvosok munkáiról véleményt alkossak, az ilyen jellegű levelekre nem válaszolok. Elsősorban abban szeretnék segíteni, hogy biztonságosabb érzés legyen elkezdeni egy fogászati kezelést. Úgy vettem észre, több információ birtokában a betegek bátrabban ülnek be a fogorvosi székbe, könnyebb és gyorsabb lesz a kezelés. Manapság olyan komoly a technikai fejlődés a fogászat területén, hogy szerintem érdemes több infót beszerezni a biztonságos döntéshez.

2010. január 21., csütörtök

Kismama és fogászat

"Ismét Önhöz fordulok egy kérdéssel, mivel sehol nem találtam a kérdésemre választ. Azt szeretném megkérdezni, hogy a hyperol vizben oldódó tabbletta használata nem káros e a magzatra. Mivel ugye kismama vagyok, ezért nem igazán tudok gyógyszert használni."

Nem írta, hogy a hyperolt mire szeretné használni. Ez külsőleg, fertőtlenítésre, szájöblögetésre alkalmas oldat. Az alábbi oldalon találtam gyógyszerészeti leírást róla:
http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/HYPEROL_tabletta/790
Itt megtalálja, hogy mire milyen százalékos oldat készítést javasolják. Az oldat alkalmazása mindig külsőleg történik, a szájöblögetés esetén sem szabad lenyelni belőle. A gyógyszerkönyv nem írja azt, hogy terhesség esetén nem lenne alkalmazható, de a legjobb ilyen esetben megkérdezni a patikust, hiszen ők a legjobb és legbiztosabb információt fogják adni a gyógyszerről. A legfontosabb, hogy a higítást betartsa, hiszen a túl erős oldat marja a bőrt!

Az áldott állapot során nagyon fontos, hogy még jobban odafigyeljenek a kismamák a szájhigiéniára. A fertőtlenítő szájöblögetés ennek egy kiegészítője lehet. Nagyon fontos a fogkövek eltávolítása, az íny rendszeres masszírozása, fognyakak polírozása, fogközök speciális tisztántartása. Ha eddig naponta egyszer mosott valaki fogat, akkor azt most tegye meg kétszer, ha egy évben egyszer ment el szájhigiénikushoz, most a terhessége során ellátogathat kétszer, akár háromszor is.

Boldog kismamaságot kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése