Magamról

Saját fotó
Budapest, Hungary
Kedves Olvasó! Jelenleg kisbabáimmal szabadságon vagyok, csak ritkán tudok válaszolni a levelekre! Sürgős esetben fordulj(on) azonnal személyesen szakemberhez. Meleg szívvel ajánlom kollégáimat a Budapest Dental Fogászaton: www.budapestdental.hu Dr. Pattogató Rita a nevem, 1997-ben végeztem a SOTE Fogorvostudományi Karán. Először Fog- és Szájbetegségekből, majd Konzerváló Fogászat és Fogpótlástan szakirányból szereztem szakvizsgát. Jelenleg Fogszabályozás rezidens vagyok, azaz ebben a szakirányban tanulok tovább. Szeretem a szakmámat és az embereket, szívesen segítek fogas kérdésekben, ha épp az adott kérdésre tudom a választ (sajnos nem tudom mindenre...). Nem célja ennek a weboldalnak, hogy más fogorvosok munkáiról véleményt alkossak, az ilyen jellegű levelekre nem válaszolok. Elsősorban abban szeretnék segíteni, hogy biztonságosabb érzés legyen elkezdeni egy fogászati kezelést. Úgy vettem észre, több információ birtokában a betegek bátrabban ülnek be a fogorvosi székbe, könnyebb és gyorsabb lesz a kezelés. Manapság olyan komoly a technikai fejlődés a fogászat területén, hogy szerintem érdemes több infót beszerezni a biztonságos döntéshez.

2010. november 29., hétfő

Mini implantátum árak

"Honlapjukon a fogászati árak-ban az MDI mini implant rendszernél használt kifejezés érdekelne, "Teljes felső fogsor egy fogívre 6 db mini implantátummal (műtétdíj is) " Mit jelent az egy fogív?

Ha teljes a foghiány, elegendő-e az egy felső és egy alsó fogív ? Üdvözlettel:Gyopár József"

Egy fogív az egy állcsontot jelent. Az alsó fogív tartja az alsó fogakat az alsó állkapocsban (mandibula) a felső fogív pedig a felső fogakat (maxilla).

A felső fogívbe általában 6 db mini implantátumot helyeznek be, majd erre kerül egy felső fogsor. Az alsó fogívben általában elegendő 4 db mini implantátum, majd erre kerül egy alsó fogsor.

Egy teljesen fogatlan száj esetén tehát rutinszerűen a következőképp épül fel egy fogászati árajánlat:

Diagnózis, kezelési terv:

kezelés kód

Fogászati kezelés

kezelés egysége

kezelés ára

db

teljes ár

STA

Statusfelvétel, szájvizsgálat, kezelési terv készítése

alkalom

2 000 Ft

1

2 000 Ft

RTGP

Panoráma röntgenfelvétel

db

4 000 Ft

1

4 000 Ft

BCTA

3D Cone Beam CT felvétel ára külsős röntgen laborban fizetendő

db

20 000 Ft

1

20 000 Ft

Alsó és felső fogsor, összesen 10 db implantátummal:

kezelés kód

Fogászati kezelés

kezelés egysége

kezelés ára

db

teljes ár

MDI1

MDI® mini implantátum kivehető fogpótláshoz (műtétdíj + implant. csavar)

implantátum

54 000 Ft

10

540 000 Ft

MDF

Kivehető fogsor alap MDI® mini implantátumokra (szükséges elemekkel, műfogak nélkülí)

fogsoralap

116 000 Ft

2

232 000 Ft

MFA

Normál műfog (fogsorral pótolt fogak száma szerint)

műfog

2 100 Ft

28

58 800 Ft

Természetesen az állapotfelmérésnél kiderülhet, hogy az elhorgonyzáshoz kevesebb implantátum is elegendő. Minimálisan mindkét állcsontba 2-2 db implantátumra szükség van, de a 4 db sokkal optimálisabb.

Kivehető fogsor alap természetesen 2 db kell, hiszen egy alulra, egy felülre. A műfogaknál szintén lehet variáció, van akinek kevesebb fog fér csak el a fogsoron. A normál műfogak helyett lehet exkluzív műfogakat is választani, ezek ára 2500 Ft/ db.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése