Magamról

Saját fotó
Budapest, Hungary
Kedves Olvasó! Jelenleg kisbabáimmal szabadságon vagyok, csak ritkán tudok válaszolni a levelekre! Sürgős esetben fordulj(on) azonnal személyesen szakemberhez. Meleg szívvel ajánlom kollégáimat a Budapest Dental Fogászaton: www.budapestdental.hu Dr. Pattogató Rita a nevem, 1997-ben végeztem a SOTE Fogorvostudományi Karán. Először Fog- és Szájbetegségekből, majd Konzerváló Fogászat és Fogpótlástan szakirányból szereztem szakvizsgát. Jelenleg Fogszabályozás rezidens vagyok, azaz ebben a szakirányban tanulok tovább. Szeretem a szakmámat és az embereket, szívesen segítek fogas kérdésekben, ha épp az adott kérdésre tudom a választ (sajnos nem tudom mindenre...). Nem célja ennek a weboldalnak, hogy más fogorvosok munkáiról véleményt alkossak, az ilyen jellegű levelekre nem válaszolok. Elsősorban abban szeretnék segíteni, hogy biztonságosabb érzés legyen elkezdeni egy fogászati kezelést. Úgy vettem észre, több információ birtokában a betegek bátrabban ülnek be a fogorvosi székbe, könnyebb és gyorsabb lesz a kezelés. Manapság olyan komoly a technikai fejlődés a fogászat területén, hogy szerintem érdemes több infót beszerezni a biztonságos döntéshez.

2009. október 8., csütörtök

Lézerkezelés korona vagy híd mellett

"Érdeklődnék, hogy körhíd esetén alkalmazható-e a lézerkezelés?
Le kell-e szedni a körhidat?"


A lézeres kezelés alkalmazható a koronázott fog mellett is – ez nem kizáró ok, azonban csak abban az esetben, ha a korona megfelelően jól zár, nem áll el az eredeti fog kontúrjától. Van olyan eset, mikor egy megfelelően elkészített híd mellett félévente, vagy évente zárt kürettet és lézeres kezelést kell alkalmazni, hogy az állapot minél tovább fent maradjon, a mélyben az ínytasakokban ne alakuljon ki krónikus gyulladás.
Más esetben azonban ez nem elég, ha egy híd nem megfeleően van kialakítva az ínyszélnél, illetve a híd alatt bizonyos pillérfogak fogágya erősebben megrendült, felesleges a lézeres kezelés, hiszen a komolyabb bántó okok fent maradnak, a lézeres kezelés nem fog segíteni.

Így tehát kérdésére sajnos nem tudok konkrétan válaszolni, minden eset más és más, ennek eldöntéséhez fogorvosi szájvizsgálatra lesz szükség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése