Magamról

Saját fotó
Budapest, Hungary
Kedves Olvasó! Jelenleg kisbabáimmal szabadságon vagyok, csak ritkán tudok válaszolni a levelekre! Sürgős esetben fordulj(on) azonnal személyesen szakemberhez. Meleg szívvel ajánlom kollégáimat a Budapest Dental Fogászaton: www.budapestdental.hu Dr. Pattogató Rita a nevem, 1997-ben végeztem a SOTE Fogorvostudományi Karán. Először Fog- és Szájbetegségekből, majd Konzerváló Fogászat és Fogpótlástan szakirányból szereztem szakvizsgát. Jelenleg Fogszabályozás rezidens vagyok, azaz ebben a szakirányban tanulok tovább. Szeretem a szakmámat és az embereket, szívesen segítek fogas kérdésekben, ha épp az adott kérdésre tudom a választ (sajnos nem tudom mindenre...). Nem célja ennek a weboldalnak, hogy más fogorvosok munkáiról véleményt alkossak, az ilyen jellegű levelekre nem válaszolok. Elsősorban abban szeretnék segíteni, hogy biztonságosabb érzés legyen elkezdeni egy fogászati kezelést. Úgy vettem észre, több információ birtokában a betegek bátrabban ülnek be a fogorvosi székbe, könnyebb és gyorsabb lesz a kezelés. Manapság olyan komoly a technikai fejlődés a fogászat területén, hogy szerintem érdemes több infót beszerezni a biztonságos döntéshez.

2011. május 5., csütörtök

Elszíneződés a fogon. Fogelszíneződés eltávolítása

"A fogaimon szürkés-feketés elszíneződések jelentek meg, szeretném eltávollítattni ezeket. Mindig nagyon félek, ha fogorvoshoz kell mennem, mert nagyon rossz élményeim vannak az iskolai időszakból. Tudom, hogy nem kell félnem, de kérdésem: el lehet e távolítani teljes mértékben ezeket az elszíneződéseket? Hogyan alakulhatnak ki ezek? Mit tehetek azért, hogy egy esetleges eltávolítás után ne térjen visza. Illetve fontos kérdés, hogy mennyibe kerül egy ilyen művelet, mert erre vonatkozólag nem találtam konkrét infót a neten."



Először tudni kellene, hogy a foltok mitől alakultak ki, és csak ezután lehet biztos választ adni a terápiára. Ezért pár lehetséges magyarázatot leírok, de biztos diagnózishoz személyes állapotfelmérésre kellene elmenni.

Külső elszíneződés a fogakon: Ha a foltok régebben nem voltak, csak mostanában jelentek meg, akkor azok nagy valószínűséggel csak külső lerakódások a fog felszínére. Sok esetben ezek a normál fogmosással már nem jönnek le, de speciális polírozással igen. Az Air Brush technika például jól megtisztítja a fogakat, teljesen leszedi a külsőleg felrakódott színezékeket. Természetes fogfehérítő eljárás, hiszen az eredeti fogszín visszaállítható.
A Budapest Dental rendelőben az Air Brush áráról itt találsz infót bővebben, más rendelőben nem tudom mennyi.

Belső elszíneződések, zománc vagy dentinhibák: Amennyiben születéstől fogva megvannak ezek a foltok, úgy halványíthat rajta a rendelői vagy otthoni fogfehérítés, de ehhez látni kellene, hogy pontosan mitől vannak a foltok és lehet e érdemben fehéríteni. Fogfehérítésekről a Budapest Dentalban itt találsz árakat.


Fogszuvasodás: Lehetséges még fogszuvasodás is a fog oldalsó felszíne felől, ez is tűnhet elölről elszíneződésnek, pedig a esetleg a szuvas fogbél tűnik át a fogon - ezt egy állapotfelmérés, illetve röntgen segítségével meg lehet állapítani. A kezelés a szuvasodás mértékétől, illetve a tömés felszínek számától függ. Ha erről van szó érdemesebb mihamarabb kezeltetni, hogy a szuvasodás ne terjedjen túl mélyre. Fogszuvasodás kezelése - esztétikus tömés árak itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése