Magamról

Saját fotó
Budapest, Hungary
Kedves Olvasó! Jelenleg kisbabáimmal szabadságon vagyok, csak ritkán tudok válaszolni a levelekre! Sürgős esetben fordulj(on) azonnal személyesen szakemberhez. Meleg szívvel ajánlom kollégáimat a Budapest Dental Fogászaton: www.budapestdental.hu Dr. Pattogató Rita a nevem, 1997-ben végeztem a SOTE Fogorvostudományi Karán. Először Fog- és Szájbetegségekből, majd Konzerváló Fogászat és Fogpótlástan szakirányból szereztem szakvizsgát. Jelenleg Fogszabályozás rezidens vagyok, azaz ebben a szakirányban tanulok tovább. Szeretem a szakmámat és az embereket, szívesen segítek fogas kérdésekben, ha épp az adott kérdésre tudom a választ (sajnos nem tudom mindenre...). Nem célja ennek a weboldalnak, hogy más fogorvosok munkáiról véleményt alkossak, az ilyen jellegű levelekre nem válaszolok. Elsősorban abban szeretnék segíteni, hogy biztonságosabb érzés legyen elkezdeni egy fogászati kezelést. Úgy vettem észre, több információ birtokában a betegek bátrabban ülnek be a fogorvosi székbe, könnyebb és gyorsabb lesz a kezelés. Manapság olyan komoly a technikai fejlődés a fogászat területén, hogy szerintem érdemes több infót beszerezni a biztonságos döntéshez.

2010. június 18., péntek

Fogászati árak, porcelán héj árak

"A segítségét szeretném kérni.Szabálytalan a fogsorom. a legzavaróbb,hogy nem egyforma hosszúságúak. A fogszabályzáson kívűl mit tudna nekem ajánlani? a napokban bukkantam rá egy számomra új technikára, amivel a képek alaján gyönyörű eredményt lehet elérni.Ez a porcelán héj készítés.Ön szerint miylen ez az eljárás? És tud-e abban segíteni hoyg ezt miylen áron lehetne elérni?

Válaszát előre is nagyon köszönöm!!!"

Sajnos látatlanban nem tudom megmondani, hogy Önnek a porcelán héj önmagában segítségére lehet e a szabálytalanság korrigálására, ehhez mindenképp állapotfelmérésre lesz szüksége.

A tervezéshez nagyon sok mindent meg kell vizsgálni, a fogak pozícióját, az íny lefutását, a szomszédos és ellentétes fogak pozícióját, a rágási, harapási viszonyokat. Mindezek ismeretében lehet eldönteni, hogy elegendő e a porcelán héj, vagy kombinálni kell fogszabályozással. Bizonyos esetekben a porcelán héj a harapási viszonyok miatt nem javasolható és porcelán koronára van szükség.

Porcelán héj márkák a Budapest Dental rendelőben:

Porcelán héj 1. (Préskerámia héj - Cergogold®)

42000 Ft

Porcelán héj 2. (Noritake® porcelán héj)

48000 Ft

Porcelán héj 3. (Procera® Allumina CAD-CAM)

120000 Ft

Leggyakrabban a préskerámia héjat választják a páciensek, ár/ érték arányban ugyanis ez a legkedvezőbb. Természetes esztétika és megfelelő tartás a préskerámia aránylag erős szerkezete miatt.

Bizonyos esetekben készülhet Noritake porcelán héj is, ez gyönyörű szép, de sajnos szerkezetét tekintve gyengébb, mint a préskerámia.

Extrém esztétikai igény esetén választható a Procera aluminium-oxid kerámia vázra égetett porcelán héja is, ezt a márkát világelsőnek tartják az esztétikában, itt azonban nagyon magas költségekkel kell számolni.

Porcelán héj késztésekor érdemes ideiglenes héjról is érdeklődni:

Ideiglenes korona/héj rendelőben elkészítve5000 Ft

Mint látja, nagyon sok lehetőség van, így mindenképp javaslom esztétikai fogászattal foglalkozó fogorvos, fogászat felkeresését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése